Groene Poort Wandeltocht

Open Kloosterdag

Op zondag 24 juni 2012 is de landelijke Open Kloosterdag. Het slotklooster van de zusters Carmelitessen is dan ook te bezichtigen.

Het programma van de zusters Carmelitessen ziet er als volgt uit:

  1. Om 11.00 uur opening van de dag in de kapel van het klooster. Hier volgt een korte gebedsdienst.
  2. Daarna kunnen de bezoekers de benedenverdieping van het klooster en de binnentuin bekijken. De zusters zijn aanwezig om vragen van de bezoekers te beantwoorden. Ze worden geassisteerd door vrijwillligers, Zendernaren die het Carmelitessenklooster en de geschiedenis ervan kennen.
  3. In de Stekerij is een prachtige iconenexpositie van de Hengelose kunstenaar Hennie Oude Middendorp te zien.
  4. In de grote bezoekersruimte van het klooster wordt een dvd over het leven van de zusters getoond genoemd “Leven binnen de Kloostermuren” Het is zeer bijzonder te noemen dat mensen uit Zenderen een dag mochten meelopen met de zusters. Daar zijn opnames van gemaakt.
  5. Om 15.00 uur is er een korte gebedsdienst in de kapel van het klooster.
  6. Om 17.00 eindigt de Open Dag met vespers en een Rozenhoedje.

Net voor Pasen, in de Goede Week, is er een Kruisweg door de paters Karmelieten ingewijd. De staties komen oorspronkelijk uit de kapel van het voormalige seminarie van de Paters Karmelieten. Ze zijn in zuilen ingemetseld aan de buitenkant van de Slotmuur van het Carmelitessenklooster, zodat wandelaars van het Kloosterpad Zenderen langs deze Kruisweg komen.

Mensen zijn enorm enthousiast. Zeer indrukwekkend!! De bezoekers van de Open Kloosterdag kunnen natuurlijk ook van deze Kruisweg genieten.