Groene Poort Wandeltocht

Herfstwandeling Kloosterpad Zenderen

Op zondag 4 november a.s. is de herfstwandeling van het Kloosterpad Zenderen. Start vanaf 9.00 - 14.00 uur bij de Zwanenhof, Retraitehuisweg 6, 7625 SL Zenderen

Het Kloosterpad Zenderen is een zeer bijzondere meditatieve wandelroute die de 3 kloosters van Zenderen (Karmelieten - Carmelitessenklooster en Bezinningscentrum de Zwanenhof) met elkaar verbindt. Ook de kerken van Hertme en Zenderen liggen aan de wandelroute Tevens gaat de route door de prachtige natuur van landgoed Weleveld. De wandelaar loopt daar over de schouwpaden van de Bornsche en Oude Bornsche beek. De route kan ook worden gefietst (14,8 km).

De wandelroute heeft 4 afstanden: 3𤃆11km. Bij de wandelingen bestaat de mogelijkheid in de kloosters te kijken. Hier worden rondleidingen gegeven. In het Carmelitessen-klooster (slotklooster) is alleen het openbare gedeelte te bezichtigen. In de grote bezoekersruimte van het klooster wordt de film 揕even binnen de Kloostermuren getoond. Deze dvd gaat over het dagelijks leven van de zusters. Heel bijzonder! Aan de buitenkant van de slotmuur van het klooster is de Kruisweg te bezichtigen. Mensen die liever niet willen of niet kunnen wandelen, mogen gerust meedoen aan de rondleidingen in de kloosters.

Op het landgoed Weleveld staat een beeldengroep die de rangen en standen in de 13e eeuw voorstelt: Het Middeleeuws Weleveld. Op de terugweg staat de in Saksische stijl gebouwde veel bezochte Mariakapel midden op de Zendersche Esch. Van hieruit zijn de 3 kloosters te zien.

De wandelaar wordt aangeraden niet te laat te vertrekken. Er is veel te zien onderweg.